joi, 30 iunie 2011

Băsescu: "Dacă v-aş spune că nu e Elena Udrea ministrul meu preferat, nu m-aţi crede".

     Întrebat care sunt miniştrii pe care îi apreciază cel mai mult, Băsescu a răspuns râzând: "Dacă v-aş spune ca nu e Elena Udrea ministrul meu preferat, nu m-aţi crede".
   "Îmi place Anca Boagiu că a pus piciorul în prag la ministerul transporturilor. (...) Foarte mult îmi place ministrul Educaţiei (Daniel Funeriu - n.r.) care a ţinut foarte mult de lege. El a fost în Comisia prezidenţială de elaborare a Raportului pe Educaţie, a lucrat la Preşedinţie, la proiectul Legii educaţiei şi, pe urmă, când a fost lucrat la Guvern proiectul legii, l-a susţinut cu onestitate formidabilă şi acum implementează legea, ceea ce e mare lucru. Sunt câţiva miniştri care sunt în regulă si probabil mai sunt", a adăugat şeful statului.
   Băsescu l-a pus pe lista miniştrilor pe care-i apreciază şi pe fostul ministru al muncii Ioan Botiş, nevoit să demisioneze după scandalul fondurilor europene alocate unei firme la care soţia sa lucra. Mai mult, şeful statului s-a declarat convins că Sebastian Lăzăroiu va continua pe linia lui Botiş la muncă: "Mi-a plăcut Botiş ca ministru, nu mi-a plăcut motivul pentru care a trebuit să plece. Lăzăroiu sunt convins că va avea acelaşi tip de abordare ca Botiş: cum facem să dăm bani celor care chiar au nevoie, dar nu şi celor care pot să muncească dar nu o fac", a spus şeful statului. (.gandul.info)
    Dacă stăm puțin și analizăm topul, putem remarca și motivele pentru care președintele este impresionat de miniștrii de mai sus:
    - Anca Boagiu - ministrul care, chipurile, impresionează prin hotărâre, prin atitudinea fermă ("a pus piciorul în prag la Ministerul Transporturilor"). Totuşi, cel care pune piciorul în prag se poate şi împiedica de acel prag. Nu mai reiau motivele pentru care Boagiu ia deciziile doar pentru a lăsa impresia "piciorului în prag". De multe ori, piciorul în prag este, de fapt, un picior în fundul cetăţeanului păcălit de aparenţe (vezi, de exemplu, postările  politicaridicola/04/, politicaridicola/05/ etc.).
  - Daniel Funeriu - wtf ??? La această prezenţă în top nu prea mă aşteptam. Prin ce l-a impresionat Funeriu pe preşedinte? Prin faptul că "a ţinut foarte mult de lege", "a susţinut proiectul cu onestitate formidabilă şi acum implementează legea, ceea ce e mare lucru." A susţine o lege bună este o treabă admirabilă, dar a ţine cu dinţii de o lege absurdă, nerecunoscută de cei mulţi este o treabă aberantă (vezi, de exemplu, politicaridicola/11/, politicaridicola/04 etc.).
  - Ioan Botiş - fără comentarii... (vezi, de exemplu, politicaridicola/01/ etc.)
  - Sebastian Lăzăroiu - urmașul lui Botiș la fel de competent... 
  Desigur, aceste observații sunt făcute dintr-o perspectivă subiectivă, alții pot avea o altă percepție a (i)realității...

2 comentarii:

  1. Păi sigur că da, doar şi domnul Băsescu a fost ministru la acelaşi minister. E drept că atunci avea alt nume... ministerul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, da, are multă experiență pe respectivul minister... A gestionat transporturile în 3 guverne: Victor Ciorbea, Radu Vasile și Mugur Isărescu parcă și am rămas cu transporturile, nu cu drumurile... De fapt, situația asta este la nivelul tuturor ministerelor: unii vin, alții pleacă, nimic nu se schimbă...

    RăspundețiȘtergere