joi, 28 aprilie 2011

Mentalitatea Ancăi Boagiu: Voi ne furați pe noi, mă?

Hoții nu mai acceptă să fie furați... chipurile...

       Știrea de azi: Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a făcut, joi, apel la constructorii străini care au contracte de infrastructură cu statul român să lucreze cu profesionalism, în caz contrar "să se ducă înapoi de unde au venit". Anca Boagiu a participat, joi, la inaugurarea pasajului pestre calea ferată de la Ciochiuţa, judeţul Mehedinţi, a cărui construcţie a început în urmă cu aproximativ 20 de ani. etc. (gândul.info)
  Sursa imaginii: Academia Catavencu

      Bun... acuma multe guri vor începe să latre, de fapt să șchiaune din diferite colțuri: Ha! Bine le face Boagiu nesimțiților de asfaltatori! sau Așaaa! Mama voastră de regi ai asfaltului, na că vă vine cineva de hac! sau Anca Boagiu este un ministru serios, pus pe treabă și competent. De altfel, așa sunt toți membrii Guvernului Boc, dar oamenii ăștia (adică noi) sunt proști, ei nu-și dau seama că pedeliștii le vor binele! etc. Pentru a explica astfel de lătrături (A nu se confunda lătratul cu mușcatul!), putem privi lucrurile din cel puțin două perspective: 
      a) fie din perspectiva inocenților, care cred că dosul de palmă a fost de fapt un pixel albastru
      b) fie din perspetiva fanaticilor pedeliști pentru care negrul - oricât de negru ar fi - este, de fapt, alb!

      Ce cred eu? Nu știu să vă spun exact din ce perspectivă vorbesc... cu siguranță nu din aceea a inocenților sau din cea a fanaticilor. Problema mi se pare una de-a dreptul ridicolă. În fond, niște hoți strigă hoții! Poziția doamnei Boagiu este tranșantă numai în aparență, căci, în realitate, este doar o manifestare similară cu atitudinile forțoase și heirupiste ale mărețului Boc. Vorba lui: "Se execută, nu se discută (desigur, Boc are experienţa execuţiei în faţa domnului Băsescu)". Aşa şi Boagiu: Nu lucraţi serios la drumuri, plecaţi! Ce se uită este faptul că băieţii asfaltangii pleacă, dar cu buzunarele pline. De exemplu, aşa-numiţii regi ai asfaltului, Dorinel Umbrărescu, Dan Besciu şi Costel Căşuneanu, au fost goniţi de pe autostrada Ploieşti-Moara Vlăsiei după ce au încasat circa 75% din valoarea contractului, respectiv 671 milioane lei.    
     Concluziile le trage fiecare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu