luni, 25 aprilie 2011

Funeriu... e ministru?!

   Hristos a înviat!
   Dată fiind lipsa timpului, nu am mai scris de ceva vreme, însă unele aspecte trebuie comentate măcar în treacăt. Dacă tot e Paştele, unii guvernanţi au simţit nevoia să se afirme. Nu mă mai refer la "domnul" Botiş, căci săracul (în fond, bogatul) a fost destul de penibil cu dezvăluirile de pe Realitatea TV (soţia sa implicată în calitate de consilier într-o asociaţie finanţată din fonduri UE şi guvernamentale etc.), ca să mă mai iau şi eu de el acu'... Totuşi, un alt domn... Funeriu (nume cu sonorităţi funebre) vrea neapărat să ne demonstreze (din nou) incompetenţa sa.
                                            ("E OK... încă puţin şi îngrop de tot învăţământul.")

    Reiau în acest sens o știre de interes pentru elevi și părinți:
   "Potrivit unui ordin emis de Ministrerul Educaţiei, vacanţa de Paşti a elevilor se prelungeşte cu o zi şi va dura până la 26 aprilie. Reprezentanţii ministerului au motivat prelungirea vacanţei prin concomitenţa Sărbătorilor Pascale în lumea creştină şi de faptul că, în săptămâna de vacanţă care a premers Sfintelor Paşti, un număr mare de elevi a fost angrenat în olimpiadele şcolare pe discipline".

    Ca să nu lungesc vorba, nu voi face decât să ilustrez logica demersului ministrului Funeriu:
    1. Ministrul Educaţiei stabileşte la începutul anului structura cursurilor şcolare (timpul de studiu, durata vacanţelor etc.).
    2. Ministrul Educaţiei  modifică pe parcursul anului (în al doilea semestru) structura cursurilor şcolare.
    Concluzia: Ministrul Educaţiei este un incompetent. Desigur, argumentele pentru ilustrarea incompetenţei sale sunt numeroase, însă a veni să modifici structura anului şcolar în timpul anului şcolar este o dovadă de lipsă de viziune şi de prostie.
     Nu vreau să fiu înţeles greşit. Fără îndoială, domnul ministru este un chimist ilustru, poate chiar un fizician renumit (dacă avem în vedere faptul că a petrecut ceva vreme în studioul OTV pentru a demonstra faptul că dosul de palmă al lui Băsescu aplicat pe faţa copilului a avut o viteză ireală - pixelul albastru e de vină, fireşte). Totuşi, postul de ministru al Educaţiei pare deocamdată ocupat de o umbră (băsesciană). Or, sistemul educaţiei nu are nevoie de umbre, ci de personalităţi!

     Fără doar şi poate că măsura propusă (de prelungire a vacanţei cu o zi de Paşte) este benefică pentru elevi, părinţi etc., însă această măsură trebuia luată la momentul potrivit. Este ca şi cum ai dori să-ţi pui o draperie nouă şi ai măsura-o cu o jumătate de metru în minus. Când vine soarele, îţi dai seama că draperia nu te scapă de soare şi o mai cârpeşti cu jumate de metru.... Ăsta este Funeriu, un cârpaci!


   Paşte fericit tuturor!

2 comentarii:

  1. La noi este binecunoscută o anume tehnică, a lucrului din mers..

    RăspundețiȘtergere
  2. E adevărat ... Problema este că există riscul să te împiedici, când faci lucrul din mers.

    RăspundețiȘtergere