vineri, 5 noiembrie 2010

Funeriu sau... despre limitele penibilului

                                                        O nouă tendinţă în PDL...
 
   6 motive pentru candidatura lui Daniel Funeriu la categoria "Penibilul Guvernului
  1. Este o fiinţă care nu  are simţul ridicolului. Cum altfel am putea explica apariţia acestui personaj la OTV pentru a demonstra că dosul de palmă aplicat de Băsescu unui copil este un "trucaj ordinar"? Ia să auzim câteva afirmaţii: "Mâna preşedintelui ar parcurge aproape un metru în exact 0,04 secunde cât durează un cadru. Asta ar însemna, dacă ar fi adevărat, că viteza cu care se deplasează mâna preşedintelui este undeva la 70 de km/h..." Noi ne permitem să spunem puţin diferit: Gura lui Funeriu îl pupă în f... pe Băsescu cu peste 70 de km/h. De fapt, luăm această declaraţie jenantă a ministrului drept un interviu de angajare în Guvern.
2. Nu are decât 11 clase echivalate conform legii învăţământului din România. "Această problemă a echivalării este o problemă pur formală, ea trebuie făcută pentru cei care au nevoie să-şi echivaleze studiile", a declarat Daniel Funeriu. O fi ea formală, dar nerespectarea acestei formalităţi trădează o ignorare a sistemului de învăţământ actual... Un amărât de student nu-şi poate continua studiile după ce s-a întors în ţară în urma unei burse în străinătate, decât dacă îşi echivalează examenele... Formalităţile sunt pentru naivii din sistem, nu şi pentru cei care conduc sistemul.
3. Nu cunoaşte sistemul de învăţământ românesc, deoarece nu a predat în acest sistem. Acesta este un motiv în plus pentru care nu are dreptul să se avânte în reformarea sistemului. O fi cercetat şi o fi predat dumnealui la Osaka, Paris, Strasbourg sau la Huddersfield, însă a veni din exterior pentru a modifica un lucru oricât de mărunt în ţară reprezintă o dovadă de inconştienţă.
4. Promovează în necunoştinţă de cauză o Lege a educaţiei, care nu are susţinerea profesorilor şi a părinţilor. A reforma de dragul reformei împotriva voinţei celor pe care-i reprezinţi este un act care depăşeşte principiile democraţiei, tinzând spre totalitarism. Ar fi două explicaţii posibile pentru această atitudine a ministrului învăţământului: pe de o parte, este, indiscutabil,  un instrument al partidului, iar pe de altă parte, nu-şi dă seama cât de penibil este.
5. Îi umileşte pe profesorii pe care îi reprezintă. Cităm următoarea declaraţie a ministrului: “Aţi văzut dumneavoastră un profesor sau un funcţionar al statului să moară de foame din cauza salariului?” Ce să mai comentăm la aceste cuvinte care depăşesc bunul-simţ? Dacă a muri de foame este limita la care se raportează Daniel Funeriu pentru a analiza sistemul, atunci îi dorim să atingă cât mai repede această limită.
6. A încurajat corupţia în sistem prin faptul  că a avut o consilieră fără simţ diplomatic, ba chiar nesimţită, căreia i s-a aprobat un proiect în învăţământ în valoare de 4 milioane de euro. Demiterea într-un târziu a acesteia a fost făcută din lipsa alternativei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu