marți, 21 iunie 2011

O nouă fraudă în Parlament - Ordonanța privind pensiile militarilor

   Ordonanța privind recalcularea pensiilor militarilor a fost adoptată marți de plenul Camerei într-un mod fraudulos, cel puțin cinci deputați ai PDL votând la două cartele. Oficial, legea de adoptare a ordonanței a obținut 168 de voturi, cu unul peste minimul necesar pentru trecerea unei legi organice. În realitate, Puterea a avut în sala de plen maximum 163 de parlamentari.
   Trei dintre deputații PDL au fost filmați în timp ce votau la două cartele. Și în condițiile în care numai aceștia ar fi votat în mod fraudulos, legea de aprobare a ordonanței ar fi obținut, în mod real, cu trei voturi mai puțin, insuficient ca să treacă de Camera Deputaților.
    În prima înregistrare apar votând la două cartele deputații  Dănuț Liga (în cămașă albă - ține mâna stângă pe aparatul de vot și votează, iar cu mâna dreaptă votează la celălalt aparat de vot) și Marius Dugulescu (în spatele lui Dănuț Liga). 
   Nu doar legea de adoptare a ordonanței privind pensiile militarilor a trecut în mod fraudulos. La fel s-a întâmplat în cazul tuturor legilor organice adoptate marți. De subliniat că lucrările plenului au fost conduse de pedelistul Ioan Oltean, Roberta Anastase aflându-se în sală, alături de colegii săi. (sursa: impactnews.ro)

  Concluzia: Votul ilegal ține de o nouă normalitate permisă de neputința instituțiilor statului.

3 comentarii:

  1. Noa serbus.
    Interesant este că despre aceste voturi ilegale se vorbeşte de ani de zile. Dar unde sunt măsurile care să ducă la stoparea lor? Doar aritmetica este aritmetică şi prezenţa este prezenţă. De ce se admit mai multe voturi decât oameni prezenţi? Ce se face cu cei văzuţi pe sticlă votând cu ambele mâini? Şi nu doar cei de acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceste întrebări vor rămâne sigur fără răspuns... cel puțin deocamdată.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceacarul care ne conduce a realizat un luicru maret: a adus ilegalitatea la nivel de nbormalitate legala;poti face aproape orice cu o singura conditie,sa fii pdl-ist,iar daca mai esti si pe "pozitie" de vaza atunci limita legii dispare in neantul nesimtirii de partid.Pacat ca sunt suficient de fraieri si nu lasa un singur pdl-eu cu toate cartelele sa voteze linistit;oricum opozitia are o pozitie neclara si usor vandabila.Asa cum am mai spus,stimabilul "priviree divergenta" ne fuck-ce cum i se ridica suvita in bataia rasuflarii coanei Nutzi-mama constitutzi...

    RăspundețiȘtergere