sâmbătă, 7 mai 2011

Să ascultăm cu smerenie pildele !

      Azi, ziua mi-a fost tulburată de apariţia la TV a domnului Traian Băsescu. Nu că ar fi spus ceva ce mi-ar fi clătinat universul, însă simpla apariţie a preşedintelui mă nelinişteşte. O fi poate constructivă această nelinişte.
       Bun, să auzim pe scurt câteva idei susţinute astăzi de domnul Băsescu (sursa declaraţiilor: gândul.info):
    + Obiectivele noului acord cu FMI "nu sunt legate de bani" ci de continuarea proceselor de creştere economică. (Ca să vorbeşti de o continuare, trebuie să te raportezi la ceva anterior. Despre ce continuare a proceselor de creştere economică e vorba? Despre nişte cifre pe hârtie? Vorbim despre creştere în plan teoretic, când în buzunarele multora dintre noi este descreştere?)
    + Indicatorii economici arată o ieşire tehnică din recesiune, nu din criză, adică economia naţională nu mai scade. O creştere estimată de 0,4% - 0,6% în trimestrul IV al anului 2011 faţă de acelaşi trimestru al anului precedent ne îndreptăţeşte să spunem că, tehnic, România a ieşit din recesiune, dar nu şi din criză. (O creştere aşa de fragilă poate fi înşelătoare; un 0,5 % amărât (şi poate umflat şi ăsta) nu ne garantează că, pe fondul inflaţiei în continuă creştere, în trimestrul următor va fi tot o creştere... Oamenii ăştia nu se pot abţine de la a ne vinde fals optimism.) 
       + Obiectivul major pentru 2011 este optimizarea funcţionării companiilor de stat, naţionale şi locale. (Asta este cea mai tare! :))) Păi, cu aceste companii trebuiau să înceapă, căci acolo este una dintre problemele reale. Oricum, astea sunt vorbe goale! Ce optimizare a companiilor? Ne cred chiar aşa de proşti? Îi vor muta şi pe ăştia de la o direcţie la alta şi pe hârtie va ieşi restructurare. Acolo sunt banii mulţi şi, unde sunt bani mulţi, este şi influenţă. )
     + Băsescu a precizat că obiectivul declaraţiei sale a fost de "informare corectă".(Preşedintele nostru nu mai reuşeşte să iasă din lupta cu mogulii care dezinformează. Are dreptate, poporul are nevoie de o informare corectă şi cum Domnia Sa are toate atributele Imparţialităţii și ale Demnității, eu zic să-l credem, căci, sigur, ne va informa dezinformându-ne în mod corect).

5 comentarii:

  1. domnia sa cu majuscule? te rooogg...... :(
    pdl-ul est un partid de betivi. (o spun in cunostinta de cauza). eu m-as adresa cu: jegul,sau chiorul, sau mortul umblator!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am observat un lucru... În ultima vreme, formulele mai directe de referire la PDL (de tipul celor exemplificate de tine) nu prea îi mai ating pe cei vizați. Din câte am văzut, ei sunt afectați mai degrabă de exprimarea ironică.

    RăspundețiȘtergere
  3. Noa serbus. Din tot ce a spus don'preş. nu cred nimic. A vorbit doar să nu tacă. De aceea nu l-am ascultat iar din postarea ta am citit doar o minidiagonală.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mă bucur și pentru lectura pe minidiagonală :) Toți suntem sătui de vorbele goale ale președintelui, însă, chiar și în aceste condiții, el se bucură de susținători și asta n-o mai înțeleg...

    RăspundețiȘtergere
  5. Noa serbus.
    Aşa este. Marinarul vesel mai are destul de mulţi susţinători. Aceştia sunt marii lingăi şi micii ignoranţi care se bucură de blidul cu făină şi peştele împuţit ce li se aruncă pe caldarâmul nemăturat al târgurilor.

    RăspundețiȘtergere