vineri, 20 mai 2011

Comedia "Blonda, chiorul şi piticul" pe scena Palatului Cotroceni?

    Ştirea din prima parte a zilei (jurnalul.ro/):
    Bucureşti. Anul 2011. La Sala Dal­les are loc premiera comediei "Blon­da, chiorul şi piticul". Regizorul este ameninţat că, dacă nu schimbă numele piesei, aceasta nu se va mai ju­ca. Şi chiar asta se întâmplă. Suntem la 21 de ani de la Revoluţie. Culmea este că "Blonda, chiorul şi piti­cul" nu are nici o legătură cu cine credeţi voi... 
    "E urât, nu mă aşteptam să se ajungă aici", ne povesteşte Ştefanis Lupu, regizorul piesei şi iniţiatorul proiectului. Ştefanis Lupu afirmă că sâmbătă, 14 mai, înainte de premiera piesei a avut o discuţie absolut halucinantă cu directoarea Sălii Dalles, Iustina Cornel, care i-a spus că trebuie să schimbe titlul piesei sau aceasta nu se va mai juca. "Eu sunt pusă de ei, cu spectacolul ăsta m-aţi terminat", afirmă regizorul că ar fi spus directoarea. 

   Ştirea din partea a doua a zilei (gandul.info) updatată şi pe jurnalul.ro:
   Actorii care urmau să apară în piesa de teatru "Blonda, chiorul şi piticul" au fost invitaţi să-şi ţină reprezentaţia în sala de teatru a Palatului Cotroceni, drept dovadă că Preşedinţia susţine libertatea de exprimare. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Valeriu Turcan, în numele preşedintelui Traian Băsescu.
  
   Ghicitoare, ghicitoare: E cenzură oare sau exces de zel al unei directoare?

4 comentarii:

  1. Ntz!Excesul de zel apartine veghetorilor de serviciu la linistea chio...pardon,presedintelui.Biata directoare n-are nici o legatura nici cu teatrul,nici cu cenzura,nici cu...cultura.Ea a fost pusa de un oarescare deputat sau senator sa vanda belete la Dalles cand are prezentare vreuna din sponsorizatele 'mnealui.
    Si nici macar nu este vorba in piesa de pitici,blonde si ala chioru.A fost o simpla chichita de marketing a regizorului Stefanis.
    Ce pacat...
    Cenzura?Care cenzura?Ea nu exista,asa cum nu exista comunisti in conducerea tarii,nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  2. Să dormim liniștiți că are cine să ne vegheze pe toți...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, sa dormim linistiti ca in curand vom ramane FARA TARA!!!
    http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/05/se-doreste-dezbinaea-romaniei-pana-in.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Problema este că, între timp, rămâne țara fără românii care pleacă în străinătate...
    Aspectul ăsta cu regionalizarea pe componenta etnică e gândit de niște maghiari deștepți și acceptat de niște reprezentanți români care, în numele principiilor europene, se fac că nu pricep adevărata miză...

    RăspundețiȘtergere