joi, 5 ianuarie 2012

Ion Iliescu obosit de propria onomastică?

 "Am decis să nu mai fac nimic anul acesta. Nu vreau să fac nimic nici la sediu, nici acasă. Prietenii şi cei care doresc să îmi facă o urare o vor face prin telefon", a spus Ion Iliescu. Preşedintele de onoare al PSD a declarat, pentru gândul, că este posibil ca nici de ziua sa de naştere, 3 martie, să nu facă nimic deosebit. În martie 2011, Marian Vanghelie a organizat la hotel Phoenicia o petrecere pentru Ion Iliescu, ocazie cu care a avut loc şi o lansare de carte.

   O fi înţeles şi Ion Iliescu că onomastica nu înseamnă eveniment naţional? Ţineţi minte cum erau organizate onomasticile preşedintelui de onoare al PSD? Mulţimi nedesluşite, bătrânele neobosite, susţinători necondiţionaţi stăteau la coadă pentru a primi autografe, pentru a-i oferi "preşedintelui" cadouri (cărţi, tablouri, ceasuri, flori ş.a.) şi, desigur, pentru a participa la masa festivă. Unde este buluceala de altădată şi ce a păţit Vanghelie de nu a mai pus la cale o petrecere surprinzătoare?
   În încheiere, vă ofer un citat din nesfârşitele discursuri ale lui Ion Iliescu: "Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului." Clar?

Un comentariu:

  1. ... "sărac şi cinstit"
    de fapt cinstit ar fi să-şi bage căsuţa vocală, că în ianuarie toţi suntem săraci :)

    RăspundețiȘtergere