miercuri, 24 august 2011

Primarul PSD Petrică Șchiopu: "Eu am doar o mână. Nu am putut să mă lupt cu ei (pedeliştii)"

                                                     Petrică Şchiopu (PSD)
   După eşecul alegerilor din Neamţ, Ponta a declarat război primarilor PSD care au trădat interesele partidului şi au făcut jocul lui Pinalti şi al Elenei Udrea. Văzându-se ameninţaţi de şeful de la centru, primarii au început care mai de care să se justifice, să caute explicaţii ridicole pentru o înfrângere indiscutabilă. 
   Declaraţiile pe această temă sunt numeroase, însă vorbele primarului din comuna Bârgăoani (acuzat de non-combat), Petrică Şchiopu, stârnesc râsul. Petrică Şchiopu spus-a: "Eu sunt pensionar pe caz de invaliditate, cu ce puteam să ajut eu? Împotriva celor de la PDL care vin cu atâtea pachete şi bani, cu microbuze ce am putut să fac, eu am doar o mână. Nu am putut să mă lupt cu ei. Mă miră că a ieşit domnul Ponta să iasă să spună că are ceva cu nişte primari care au trădat".
   Aşadar, Petrică Şchiopu motivează eşecul pe seama infirmităţii sale... Nu cred că s-ar fi aşteptat careva ca Petrică să se ia la trântă cu pedeliştii şi să le răstoarne microbuzele cu cizme de cauciuc şi ulei (situaţie în care, desigur, ar fi fost nevoie de ambele mâini sau, poate, chiar de mai multe)... Într-o campanie ai nevoie mai mult de cap decât de mână!

7 comentarii:

  1. Câtă vreme legile au fost făcute pentru a fi aruncate la gunoi astea sunt rezultatele. Câtă vreme românii stau şi dormitează nu vor fi îndepărtate gunoaiele de la suprafaţa apei. Câtă vreme plutesc gunoaiele nu se văd pietrele.

    RăspundețiȘtergere
  2. @abbilbal,mulţi români trăiesc în mizerie și, din câte se vede, s-au obișnuit cu mizeria și nu vor să mai iasă din ea.

    RăspundețiȘtergere
  3. @irina, cam asta este starea opoziției în ansamblul ei: șchioapă, ciungă, într-un cuvânt neputincioasă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Marea adunătură de paraleli politic (din care fac şi eu parte) aşteaptă încă să apară cineva pentru care merită să ieşi afară din casă în ziua alegerilor. N-am mai executat figura asta din ’90. Şi ca mine, sunt convinsă, sunt mulţi. Nelămuriţii. Adormiţii. Cei pentru care ‘alegeri libere’ înseamnă că poţi să absentezi.
    Crezi că există acela care să motiveze mulţimea asta? Sau, până în 2012, se va ivi?

    RăspundețiȘtergere
  5. Slabe șanse să apară peste noapte o figură mesianică... Totuși, nu cred că ar trebui redus totul la ziua alegerilor. Clasa politică și-ar putea schimba (cât de cât, măcar de aparență) maniera de guvernare doar dacă publicul ar lua atitudine (într-un fel sau altul), dacă și-ar exprima constant opiniile, nu numai în ziua votului. Altfel, vom păţi ca până acum: alesul - fericit că "poporul" l-a dorit - consideră că este deţinătorul cunoaşterii supreme (desigur, pe care oamenii de rând, chipurile, nu o pot înţelege), motiv pentru care se crede îndreptăţit să ia orice decizii, fie ele şi în defavoarea cetăţeanului. Dar, până la urmă, pentru politicieni părerea cetăţeanului contează doar la alegeri... şi noi ne-am cam obişnuit cu asta... sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  6. De acord cu ce spui şi îţi mulţumesc pentru răspuns. Îmi place calmul tău. Omul crede ce susţii, cu toate că nu obligi pe nimeni să fie de aceeaşi părere.

    O seară liniştită! :)

    RăspundețiȘtergere