duminică, 14 august 2011

Boc se-ntoarce din China cu coada între picioare

  În timp ce premierul Emil Boc a primit doar asigurări din partea oficialilor chinezi că relaţiile dintre cele două ţări se vor întări, preşedintele bolivian Evo Morales a semnat câteva contracte importante cu preşedintele Hu Jintao. Bolivia va avea un satelit de comunicaţii în mai puțin de trei ani, proiectul urmând să fie finanţat de China Development Bank. Întâlnirea dintre preşedintele chinez şi premierul Emil Boc este menţionată la finalul ştirii din Chinadaily. Nu se vorbeşte despre semnarea vreunui contract, ci doar despre deschiderea părţii chineze de a investi în România (gandul)

  Să recapitulăm ce a făcut Boc. S-a dus în China să caute investitori. Chinezii l-au ținut închis în hotel, iar Boc s-a uitat la televizor. La întâlnirile oficiale, Boc nu a obținut nimic în afară de promisiuni, în timp ce alții au încheiat contracte importante. Așadar, ce a rezolvat premierul acolo?

3 comentarii:

  1. un fâs a rezolvat!
    Dacă i-a trebuit prin luna mai razie în Complexul Europa!
    Tovarăşii chinezi sunt oameni sensibili la marfă confiscată :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hu Jintao si-a facut studiile in Romania, vorbeste foarte bine romaneste si, normal, cunoaste foarte bine si realitatile tarii noastre, iar coruptia cred ca este cea mai evidenta. Oricum, Boc o sa ii mai faca "avansuri", dar problema e ca "ai dreacu' chinezii astia, nu vor, dom'le, spaga..."

    RăspundețiȘtergere
  3. Cei de la putere au amânat peste jumătate de an să trimită un ambasador la Beijing și, acum, se comportă ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Chinezii s-au simțit jigniți, motiv pentru care România a fost eliminată din lista ţărilor considerate prietene, iar solicitanţii de viză de şedere de lungă durată în China sunt acum nevoiţi să plătească o taxă (v. mai multe în http://www.jurnalul.ro/stiri/externe/romania-pierde-relatia-de-prietenie-cu-china-582164.html)

    RăspundețiȘtergere