luni, 11 iulie 2011

Udrea după huiduieli: "Am primit un concentrat energizant de speranţă şi încredere în viitor"

   Eram curios ce va scrie Elena Udrea pe blogul său după ce a fost huiduită în urma meciului lui Bute. Ce să vezi? Niciun cuvânt despre acest lucru. Se pare că, în viziunea dumneaei, huiduielile nici nu au existat. Să urmărim acum câteva dintre gândurile ministrului Dezvoltării şi Turismului:
   "Oamenii de sport îmi spuneau sâmbătă, după încheierea galei de box, că acesta este cel mai spectaculos eveniment sportiv care a avut loc în România după 1990. Cifrele de audienţă o confirmă: 4,5 milioane de români s-au uitat cum Lucian Bute îl face K.O. pe Jean Paul Mendy. O performanţă de-a dreptul spectaculoasă cu care sportul românesc nu s-a mai întâlnit. Bute a scos românii în stradă, asa cum o făcea echipa de fotbal a României in 1994. O fericire nemimată şi nedisimulată. [...] Dincolo de sport, dincolo de alte considerente de ordin utilitar, sâmbătă am primit un concentrat energizant de speranţă şi încredere în viitor. Pentru o noapte, românii au refuzat să mai înghită pastila amară a negativismului pe care le-o tot servesc unii şi au putut să se bucure de o victorie cu adevărat memorabilă." (elenaudrea.ro)
     Dacă ar fi să rescriem textul ţinând seama şi de realitatea evenimentelor, am obţine următorul rezultat:
    Oamenii de sport îmi spuneau sâmbătă, după încheierea galei de box, că prezenţa mea la meci a fost o eroare. Cifrele de audienţă o confirmă: 4,5 milioane de români s-au uitat cum spectatorii m-au huiduit cu sete. O performanţă de-a dreptul spectaculoasă cu care sportul românesc nu s-a mai întâlnit. Ceea ce nu au reuşit sindicaliştii, a reuşit Bute. El a scos românii în stradă, asa cum o făcea echipa de fotbal a României în 1994. O huiduială nemimată şi nedisimulată. [...] Dincolo de sport, dincolo de alte considerente de ordin utilitar, sâmbătă am primit un concentrat energizant de speranţă şi încredere în viitor. Pentru o noapte, românii au refuzat să mai înghită pastila amară a necesităţii măsurilor de austeritate pe care le-o tot servesc unii şi au putut să se bucure de o victorie cu adevărat memorabilă. Într-adevăr, nici eu nu voi uita prea curând acest meci... şi acum îmi mai ţiuie urechile de la huiduieli. Lasă că ştiu eu, aceia erau oamenii lui Voiculescu.

   P.S. Trecând peste toate scandalurile (care nu trebuie însă ignorate - vezi, de exemplu, discuţiile referitoare la firma SC Europlus Computers SRL, condusă de Rudel Obreja), merită apreciat faptul că cineva s-a implicat într-un târziu în organizarea acestui meci în România. Consider că gestul lui Bute de a-i mulţumi Elenei Udrea nu trebuie interpretat greșit. Mulţumirile adresate celor care fac posibile meciurile sunt fireşti. A fost ales greşit momentul mulţumirilor; conferinţa de presă era poate ocazia potrivită... Când mulţimea nu te place, nu te duci în mijlocul ei şi aştepţi laude.

4 comentarii:

  1. :)
    Bun regasit!
    Doamna Urdea si-a luat concentratul de energizant prin actiunea pe care a intreprins-o: a chemat la apel cateii si le-a spus: "boicot" pentru antene!
    :)
    De cate ori sunt loviti, cei de la putere, lovesc fara mila.
    Orice om care doreste sa vada mecanismul portocaliu in toata splendoarea lui, sa priveasca cu atentie, retrospectiv, la toate actiunile acestor colorati.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună, Andrei. Nu vor suferi antenele din cauza acestui boicot. Mișcarea lor pare a fi pregătită din timp, numai că acum s-a găsit pretextul. Într-adevăr, dacă privim în urmă, ne amintim de primul boicot la adresa televiziunilor care nu a durat prea mult. Atunci și-au dat seama că o guvernare fără comunicare = scădere în sondaje...

    RăspundețiȘtergere
  3. Femeile sunt specialiste în SF-uri! Aşa e construită mintea lor :)
    E drept, nu toate deţin cantitatea industrială de tupeu al blondei de la MDRT.
    Mai bine :))
    Excelent monologul în oglindă!
    O seară frumoasă îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. femeie + SF + politică = Scapă cine poate! :)
    O seară frumoasă și ție, Irina!

    RăspundețiȘtergere