vineri, 8 iulie 2011

Elena Băsescu: reorganizarea teritorială = "ruperea ireversibilă de statul comunist"

    Eurodeputatul PDL Elena Băsescu a declarat în plenul PE că procesul de reorganizare teritorială a României va conduce "la o rupere ireversibilă de conceptul de stat comunist" şi va face trecerea "la un stat construit pe baza conceptului european". Ea a apreciat că, din perspectiva Parlamentului European aceasta este o temă importantă deoarece are două efecte majore, respectiv creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene şi îmbunătăţirea relaţiilor comunităţilor locale cu autorităţile statului. "Totodată, înseamnă descentralizare", a mai spus Elena Băsescu. (mediafax.ro)
  Suntem în anul 2011 şi unii aşa-zişi "politicieni" rămân cu discursurile insiprate dintr-o realitate inactuală. Ce treabă are conceptul de stat comunist cu organizarea teritorială? Conceptul de stat comunist ţine de mentalitate, nu de împărţirea teritoriului în judeţe. Dacă mai ţineţi minte, tema aceasta a fost una centrală în campania lui Traian Băsescu din 2009, când se sublinia ideea că victoria PSD-ului ar fi reprezentat o întoarcere la trecutul comunist. Şi, desigur, "petarda" a ţinut...
   În ritmul acesta, aşteptăm cu nerăbdare discursurile domnişoarei Băsescu în Parlamentul European despre "ruperea ireversibilă" de mineriade şi de moguli.

Un comentariu: