sâmbătă, 2 iulie 2011

De ce nu iese lumea în stradă să protesteze?

   De ce nu iese lumea în stradă să protesteze? este întrebarea sondajului deschis pe acest blog nu cu mult timp în urmă. După cum se poate observa, rezultatele sunt următoarele. În total, au fost înregistrate 38 de voturi:
  1. 12 voturi: Românii sunt comozi; decât să iasă în stradă, mai bine se relaxează cu o telenovelă.
  2. 11 voturi: Românilor le este frică (să nu-şi piardă postul, să nu fie sancţionaţi etc.).
  3. 7 voturi:  Românii nu o duc încă destul de greu.
  4. 4 voturi: Românii merg pe principiul "Fiecare pentru el".
  5. 4 voturi: Românii ar ieşi în stradă, dar nu au lideri care să-i organizeze.

4 comentarii:

  1. Eu as adauga: romanii sunt incuiati. Nu cred ca se gandesc ca ei au puterea si ei pot schimba totul in tara asta.
    Mai sunt si indaratnici, probabil de teama ca va veni la un moment dat cineva care ii va pune la munca.
    In al treilea rand: romanii au o gramada de bani, fratilor. Adica aia care ar putea iesi in strada, ca doar nu va schimba ceva o revolutie la Husi. In Bucuresti sunt mereu pline toate barurile, cluburile si terasele de fite, telefoanele sunt de ultima generatie si costa cat 5 salarii medii, masinile sunt de lux si multe. Cautati in mari orase ale Europei si vedeti cate masini de lux exista in comparatie cu cele din Bucuresti...
    Astia sa iasa in strada?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Newsted-Fotograf de placere, primele două argumente pe care le-ai adus nu cred că ar trebui generalizate. Sunt și români încuiați, sunt și români îndărătnici, dar nu toți românii... Mulți, dar nu toți! În schimb, la punctul 3 sunt total de acord cu tine. Aici discuția ar fi mai complicată. Cum au obținut acei băieți grămada de bani? Câți dintre ei sunt legați de un anumit partid? etc. etc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu generalizez, dasi in discutia asta chiar ar merge. Pai cine constituie majoritatea? Cine are puterea? Ce fac aia care nu sunt asa?
    Pot adauga si alte "epitete" fara sa-mi fie teama: needucati, neseriosi, ipocriti, lipsiti de simtul dreptatii, hoti chiar, etc. Astia reprezinta majoritatea in Romania, oricat am incerca sa nu generalizam.
    Eu nici chestia asta nu am inteles-o: de ce sa nu generalizam daca 80% sunt asa? Nu te includ pe tine sau pe altii care reusesc sa spuna ceva intr-un anumit fel, sa protesteze cumva. Dar, fratilor...treziti-va...idiotii sunt majoritari in Romania si au toata puterea.
    Am tot respectul pentru poporul grec, un popor care a luat mereu atitudine. Asta admir, atitudinea, faptul ca nu au fost de acord ca unii sa-si bata joc de vietile lor pentru a-i imbogati pe altii. La noi au avut curaj doar o mana de pensionari si niste politisti. Iar protestul roma a fost de luat in ras, nu in serios. Si n-au trecut decat putin peste 20 de ani de la revolutie, de la Piata Universitatii. Pe mine asta ma doare si exact din motivul asta sunt in stare sa dau foc oamenilor care au uitat acele momente. Nu cred ca cei care au murit au visat la atitudinea asta nesimtito-smechereasca pe care o marea majoritatea romanilor.
    Astia suntem ca popor, d-aia ne dau toti la o parte. Nu la ei e vina , e 100% la noi.

    RăspundețiȘtergere
  4. "idioţii sunt majoritari în Romania şi au toată puterea." Bine, această categorie există pretutindeni (desigur, într-un procent mai mic decât la noi). Ideea este că ai noştri pot fi mai uşor manipulaţi (de către politicieni, de către presă,etc.). Cauza? Chiar tu ai spus-o: în primul rând, lipsa de educaţie. Totuşi, şi aici trebuie să ţinem cont de nuanţe. Chiar şi cei fără prea multă educaţie ar putea face (la un nivel elementar) distincţia între bine şi rău (d.p.d.v. politic). Groaznică este însă situaţia în care cei educaţi se comportă ca nişte "încuiaţi" din diferite motive: interese personale, convingeri oarbe etc.
    Într-adevăr, când punem faţă în faţă reacţiile grecilor şi cele ale românilor, putem observa adevărata noastră natură. Îmi place să cred că lipsa de reacţie se datorează faptului că în viitorul apropiat (2012) vor fi alegeri locale şi parlamentare...

    RăspundețiȘtergere