vineri, 15 iulie 2011

Care e mai tare: Igaș sau Vanghelie? Branconajul sau ejacularea?

    După ce, nu cu mult timp în urmă, Vanghelie ne explica cum stă treaba cu ejacularea din partid, Traian Igaș s-a gândit să nu rămână mai prejos la stâlcirea limbii române:
   "Astăzi avem mai multe structuri care uneori se suprapun în ceea ce înseamnă controlul piscicol şi în ceea ce înseamnă branconajul, pentru că dacă vom urmări cu foarte mare atenţie, vom constata din datele pe care ni le pun la dispoziţie alte instituţii ale statului că o cantitate mare sau foarte mare de produse piscicole nu se regăsesc în factura finală", a spus Igaş. Nu este vorba de o greşeală accidentală, ci de neştiinţă, de vreme ce ministrul Administraţiei şi Internelor a pronunţat cuvântul "branconaj" de două ori. 
   Din curiozitate, am aruncat o privire pe CV-ul ministrului. Ce să vedeţi aici? La abilităţi şi competenţe sociale, Traian Igaş a trecut trei calităţi: sociabil, deschis, volubil. Le luăm pe rând: 
   - De sociabil, pare sociabil, pentru că a ştiut să socializeze cu cine a trebuit şi a ajuns ministru, nu? 
   - Deschis la ce?
   - În sfârşit, am ajuns la ce ne interesează. Spune domnul Igaş că este volubil. Hopaaa... Ce e aia "volubil"? Potrivit DEX-ului, volubil înseamnă "care are ușurință și rapiditate în vorbire, care dispune de un debit verbal bogat, curgător și rapid". Într-adevăr, debitul său este bogat ... în greşeli de exprimare.
    Exerciţiu de imaginaţie:  Schimb de replici între Vanghelie şi Igaş:
    Igaş: Măi Mareane, e jale mare, branconajul ăsta îmi dă bătăi de cap.
   Vanghelie (tuşeşte scurt şi scoate limba din instinct): Traiane, ştii cum scapi de branconieri? Prin ejaculare! 

4 comentarii:

  1. Așadar, s-a deschis scorul: 1-0 pentru Vanghelie:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Recent intraţii în competiţie promit foarte mult.
    Dl. Goagăl îşi vede atacat titlul de competitori ambiţioşi, gen Colegul neutru. Cred că nici efortul domnişoarei preocupată de destrămarea statului comunist nu e lipsit de graţie.
    Aşa că, un punct de încurajare pentru Volubil.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lupta este strânsă... Încurajat de Irina, volubilul Igaș se chinuie să țină pasul cu Vanghelie. Scorul devine 1-1.

    RăspundețiȘtergere