miercuri, 13 iulie 2011

Boc: I believe I can fly... cu familia în elicopterul SRI

   Premierul Emil Boc a fost surprins, marți după-amiază, în timp ce cobora dintr-un elicopter al Serviciului Român de Informații, pe Aeroportul Băneasa, el fiind însoțit de doi copii, dintre care unul era fiica sa mai mică, transmite Realitatea TV.
    Emil Boc la Realitatea TV: Deși nu eram obligat, am plătit 2.130 lei deplasarea fiicei si nepotului cu elicopterul. "Am fost la Braşov pentru a participa la inaugurarea din Ghimbav a unei importante investiţii în România a unei fabrici care produce componente pentru avioane. Am plecat dimineaţă cu elicopterul, demnitarii având posibilitatea să aleagă între deplasarea cu coloana oficială sau cu elicopterul. La întoarcere, am luat cu mine pe fiica mea cea mică, Patricia, care se afla la socrii mei, şi alături de ea este şi nepoţelul meu Tudor, pentru transferul celor doi minori am plătit suma de 2.113,60 bani, achitând cu bani personali", a spus Emil Boc (hotnews.ro).
   În intervențiile sale de la Realitatea, premierul a subliniat faptul că legea de funcţionare a SRI permite asigurarea unor astfel de servicii şi altor persoane, care nu sunt demnitari. Ia să vedem dacă are dreptate. Articolul 6 (ultimul alineat) din Legea SRI sună așa: "SRI poate asigura protecţie antiteroristă şi altor persoane, la cererea acestora, potrivit tarifelor convenite". Ce să înțelegem de aici? Că amenințarea teroristă l-a determinat să-și plimbe fiica și nepotul cu elicopterul?
   Dar haideți să nu fim răi... să spunem că premierul României este o persoană ocupată și că ar avea dreptul și libertatea de a dispune oricând și oriunde de un elicopter, fie el și al SRI. Da, ar fi ceva acceptabil dacă oamenii de rând ar dispune și ei de niște amărâte de autostrăzi care să le permită o deplasare în condiții decente. Însă este oare corect ca unii să se plimbe lin cu elicopterul, să evite gropile și aglomerația, iar alții să-și rupă dinții de la hurducăturile mașinii?
   Pe de altă parte, premierul nu a încercat să ascundă adevărul și aici cred că a făcut o mișcare bună. A evitat amplificarea scandalului prin intervențiile imediate la televiziune, a pus la dispoziția jurnaliștilor factura transportului (chiar dacă aceasta nu are un temei legal clar). Deși imaginea sa a fost puțin șifonată, Emil Boc a valorificat acest moment pentru a-și afișa onestitatea, sinceritatea. În această privință, a fost bine consiliat, însă mișcarea sa rămâne în cele din urmă una neinspirată.

2 comentarii:

  1. Ghimbav- fabrică de componente pentru avioane- elicopter
    Problema pentru SRI o să apară dacă pleacă la Monte Carlo :))

    RăspundețiȘtergere
  2. :)
    Bun regasit, man!
    ... poate gresesc, insa pe zi ce trece ma conving ca toata aceasta circoteca numita "criza" este, in fapt, o miscare strategica foarte bine pusa la punct de catre shputzeri pentru a reduce in mod dramatic toate drepturile cetatenilor.
    De ce zic asta?
    Pentru ca mai toate guvernele tarilor intrate in "criza" nu sunt penalizate pentru defectuoasa guvernare, nu este nimeni tras la raspundere, ci dimpotriva, tot ei sunt cei care dau legi drastice impotriva populatiei, si TOT EI cheltuie cei mai multi bani justificand orice actiune a lor prin te miri ce!
    Criza este, in fapt, anularea drepturilor cetatenilor, reducerea nivelului lor de trai, munca multa platita cat mai prost etc...
    Acesta este trendul...
    Sistemul de pana acum sufera modificari radicale, iar justificarea cea mai buna este "criza".

    RăspundețiȘtergere