sâmbătă, 30 iulie 2011

USL-ul urmăreşte cu popcorn şi cola filmul lui Băsescu

   Încâlcite sunt căile politicii... Şi cum altfel ar putea fi ele într-o Românie cu preşedintele pe care îl are (şi pe care îl merită din plin)? La acest aspect se referă şi Victor Ponta în postarea sa de ieri cu tema "Băsescu şi arestările". Interesantă rememorare a manevrelor politice, nu tocmai democratice, la care s-a recurs pentru intimidarea şi neutralizarea adversarilor: hăituirea lui Gabi Oprea (numit în campanie "şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase"), "mascarada judiciară" cu Dinu Patriciu, sceneta cu Gigi Becali (cel care a descoperit căinţa în puşcărie), arestarea "mogulului" Dan Diaconescu şi scandalul cu executorii judecătoreşti ce l-a avut ca protagonist pe Corneliu Vadim Tudor şi lista poate continua. În orice caz, ideea pe care o subliniază Ponta este aceea că toţi cei intimidaţi prin tot felul de mijloace de Băsescu ori au trecut făţiş de partea lui, ori îl susţin din umbră.
  Concluziile prezentate de Ponta pe blogul său par a fi pertinente, însă ultimele două alineate ale postării merită comentate: Crin mi-a spus odată opinia lui despre presiunile pe care Băsescu le făcea la Congresul PDL – “să ne luăm cola şi popcorn şi să ne uităm la televizor, e o nouă producţie marca Băsescu, din care vor pierde doar ei!”. A avut dreptate. Acum mă pregătesc pentru anul 2012 – anul cel mai spectaculos pentru că, probabil, e ultimul din superproducţia “Arestează-mă să te iubesc” a vestitei case “Băsewood”. Iar când se termină ultimul episod, cred că trebuie să ne mai apucăm si de muncă! 
   Bine, am înţeles, Băsescu intimidează, joacă urât, dar ce face USL-ul? Păi, se pare că USL-ul a ales neinspirata strategie a spectatorului: se mulţumeşte să privească un spectacol prost. Pesediştii şi cei din PNL merg pe ideea că pedeliştii îşi fac rău singuri şi preferă să nu intervină. USL-ul, cu o cola într-o mână şi cu popcornul în cealaltă, asistă la scenetele lui Băsescu, căci - spun ei - acesta va pierde pe propria mâna. Strategia lor este, cu siguranţă, greşită... Ei speră să câştige alegerile viitoare mizând doar pe mişcările greşite ale portocaliilor. Lipsa de reacţie şi de implicare reală cred că îi va costa pe cei din USL.
   USL-ul nu trebuie să aştepte să se termine ultimul episod al casei de producţie "Băsewood", căci s-ar putea să se trezească că începe o nouă serie cu mai multe episoade... aceeaşi marcă "Băsewood".

Un comentariu:

  1. O vorbă înţeleaptă spune: Când doi se ceartă, câştigă al treilea. Sunt curios cine va fi al treilea, căci cu siguranţă va fi.

    RăspundețiȘtergere