sâmbătă, 11 mai 2019

Principii strâmbe pentru un stat drept

În ce hal am ajuns noi, românii!
O ură extremă (desfigurantă) se poate citi pe numeroase chipuri schimonosite de încrâncenare ale unor așa-ziși apărători ai statului de drept. Trăim într-o societate în care opțiunea politică este hulită, iar înjurătura a devenit axă a ideologiei politice. Vai de noi, dacă termenul „muie” a ajuns contraargument în fața adversarului politic. Într-o anumită măsură, poate fi explicată și această atitudine: strigi „muie”, când nu ai niște argumente solide cu care să-ți susții punctul de vedere; strigi „muie”, când ai competențe lingvistice reduse și nu găsești alte cuvinte pentru a-ți exprima părerea; strigi „muie”, când nu ești capabil să critici constructiv și să oferi alternative.
Totuși, dincolo de aceste aspecte, dacă înjurătura a devenit slogan, valorile democratice încep să se surpe. Ne batem cu pumnii în piept că apărăm statul de drept, dar nu putem accepta opțiunile politice ale celorlalți. Dacă ești pesedist, cică ești lipsit de educație; dar dacă strigi „muie”, cum ești? Dacă faci un miting de susținere a PSD-ului, ești „ciuma roșie”; dar dacă tu nu poți respecta opțiunea politică a celuilalt și îl jignești, crezând că deții adevărul absolut, cum ești? Într-un stat democratic, orice partid politic are dreptul de a organiza legal mitinguri, de a-și promova ideologia, programele. Să accepți pozițiile politice diferite (cu care nu trebuie obligatoriu să fii și de acord) ține de corectitudinea politică.
Așadar, poate ar fi cazul să renunțăm la scrâșnitul  din dinți când altul este simpatizantul unui anumit partid, să redescoperim toleranța și bunul-simț. Ar trebui să învățăm să respectăm legitimitatea votului. De fapt, tocmai aici este ironia: rezistenții tineri (și nu prea), dar mai ales liberi, cei care luptă pentru statul de drept, vor schimbarea politică prin ieșit în stradă, prin violență verbală și nu numai, prin constrângeri externe (presiuni politice ale ambasadelor ș.a.). Și sunt conduși în lupta lor pentru un stat drept de principii strâmbe: dacă nu ești cu ei, ori ești prost, ori ești de la țară, ori ești manipulat de Antena 3.
Vrem un stat de drept numai la nivel declarativ, căci abuzurile din justiție nu ne deranjează, iar încercările de corectare a acestora sunt văzute, paradoxal, drept subminare a statului de drept.
Acesta să fie oare statul nostru democratic, de drept?

Un comentariu:

 1. Numele meu este Darci Lyne. Aceasta este o zi foarte fericită din viața mea datorită ajutorului pe care mi l-a oferit dr .nosakhare pentru a mă ajuta să-mi recuperez fostul soț cu vraja sa de dragoste și magie. Am fost căsătorit de 6 ani și a fost atât de groaznic pentru că soțul meu a înșelat cu adevărat și a căutat un divorț, dar când am întâlnit pe e-mail Dr..nosakhare pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să-și recupereze și să ajute repara relația și face oamenii fericiți în relația lor. Mi-am explicat situația și apoi am căutat ajutorul lui, dar spre marea mea surpriză, mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și că acum sărbătoresc, pentru că soțul meu s-a schimbat total în bine. Întotdeauna vrea să fie alături de mine și nu poate face nimic fără prezentul meu. Mă bucur cu adevărat căsnicia mea, ce sărbătoare grozavă. Voi continua să depun mărturie pe Internet, deoarece Dr..nosakhare este un adevărat rol de vrăji. NEVOIE DE AJUTOR? A LUA LEGATURA
    -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
  îl puteți adăuga și pe aplicația Whats: +2349083639501
  El este singurul răspuns la problema ta și te face să te simți fericit în relația ta. Și este perfectă și în relația ta.
  îți dorești fostul înapoi?
  vrei o vraja de dragoste pentru un nou iubit?
  Soluție de problemă pentru copii?
  Soluție de problemă financiară?
  Erectie slabă și ejaculare rapidă?
  soluția la boli și boli ale organismului
  Toate tipurile de soluții de problemă prin astrologie?
  Soluția problemei divorțului?

  RăspundețiȘtergere