joi, 16 iunie 2011

Udrea în poala lui Pinalti - "operă de artă"!

  Face ce face, şi ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, ajunge iar în postura de muză. Un tablou înfăţişând-o pe doamna ministru stând într-un telescaun, alături de Gheorghe Ştefan, este expus la Galeriile "Lascăr Vorel" din Piatra Neamţ. În tablou, Udrea este aşezată între picioarele primarului de Piatra Neamţ şi are vizibilă o porţiune din lenjeria portocalie. (realitatea.net)

 
(poza- adevărul)
    "Cele două personaje sunt arhetipale, într-o ipostază a fericirii. Pot fi orice persoane, însă privitorul se duce cu gândul la anume oameni concreţi. Ca lucrare monumentală, ea face recurs la arhetipuri, simboluri şi personaje reprezentative", explică, pentru adevarul.ro, Ştefan Potop, autorul tabloului, profesor de pictură monumentală la liceul de artă "Victor Brauner" şi preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Piatra Neamţ.
      Câtă penibilitate mai are loc în ţara asta?
   "Arta românească" se îndreaptă spre o altă dimensiune... Şi, pentru că vreau să vă reamintesc această dimensiune, dar nici nu vreau să transform blogul în altceva, vă dau doar linkul: parloar.ro (Cine doreşte să nu-şi strice ziua să nu-l acceseze.)
    Vreţi alte exemple de "artă" contemporană? Sunt destule...
    Şi să încheiem cu un tablou din vremurile trecute, dar nemuritoare...

 

4 comentarii:

  1. jenant! unde's mizeriile care radeau de Sabin Balasa ca ii portretiza pe glorificat pe Ceausesti? uite ce face nenea prezidentu de la UAPR!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tabloul are tente caricaturale, ai spune că este chiar o bătaie de joc... Totuşi, autorul îşi plasează intenţiile creatoare în sfera serioasă a "arhetipurilor"... Superb!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mesajul pe care a vrut sa-l transmita autorul a fost de fapt ca portocaliul trage la portocaliu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Noa serbus. De la cine pretinzi demnitate în ţara asta? De la madam blonda şi pinalti?

    RăspundețiȘtergere