marți, 14 iunie 2011

PDL scrie cum îi dictează UDMR...

   UPDATE: Tamas Sandor (UDMR), şeful Consiliului Judeţean Covasna, despre „nesupunerea civică”: „În prima fază, ieşim în stradă fără arme. Apoi o să vedem”.
   Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că Uniunea nu poate accepta varianta transformării regiunilor de dezvoltare în opt "judeţe-mamut" şi avertizează că, dacă PDL va insista pe acest proiect, guvernul va rămâne fără majoritate în Parlament.
      "Nu ştiu dacă PDL şi premierul Emil Boc doresc să-şi asume răspunderea. Fără o susţinere în coaliţie, nu va avea majoritate în Parlament. Fără o majoritate în Parlament, nu există Guvern. Lucrurile sunt foarte clare. Încă nu ştiu dacă va insista PDL pe acest proiect cu opt regiuni transformate în opt judeţe, dar, să fie clar, nu va exista o susţinere din partea noastră pe un astfel de proiect. Dacă PDL vine să insiste cu asumarea răspunderii, nu va exista susţinerea noastră şi dacă nu există susţinere nici coaliţia nu funcţionează, dar nu vreau să intru în speculaţii." a precizat Kelemen Hunor.
    Preşedintele UDMR şi-a exprimat uimirea, în contextul dezbaterilor din România privind reorganizarea administrativ-teritorială, faţă de lipsa oricărei reacţii pe această temă din partea Guvernului Ungariei: "Deocamdată nu ne-a întrebat nimeni nimic. Nu ştiu dacă Guvernul Ungariei este interesat de acest proiect sau are o poziţie. M-am şi mirat un pic pentru că ei, în astfel de chestiuni care privesc viitorul comunităţii maghiare din România, reacţionează, dar până acum nu au reacţionat", a conchis Kelemen Hunor. (gandul.info)
                                                           (Kelemen Hunor)
    Ce înțelegem de aici?
    În realitate, udemeriștii nu-și bat joc doar de PDL, ci de toți românii. De PDL și-au mai bătut joc și alții, însă, atunci când bătaia de joc devine o problemă națională, ar trebui luate niște decizii pe măsură. Dar cine să le ia? Cei care o fac pe patrioții fluturând harta cu 8 superjudețe și, când latră udemeriștii, fug ca potârnichele? Cei care reduc democrația la asumarea răspunderii? Cei care mimează lupta pentru interesul național, dar, în realitate, umblă doar după interese personale?  
   Nenea Kelemen Hunor (dacă ne uităm la poză, merge şi "badea") nu numai că își permite să dicteze pedeliștilor modalitatea de realizare a regionalizării, dar mai așteaptă și reacții din Ungaria. Auziți la el... este un pic mirat că cei din Ungaria nu iau atitudine... Atitudinea, în mod normal, ar trebui să vină din interior, nu din exterior... Numai că interiorul doarme și se complace în telenovele.

6 comentarii:

  1. Asta e! Daca romanii nu se inteleg intre ei...asa se intampla de 21 de ani...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristi, cred că udemeriştii au găsit soluţia: dacă ei îşi fac regiunea cu cele 3 judeţe ale lor, românii vor începe să se înţeleagă şi vor ieşi să ceară drepturile majorităţii, că, deocamdată, numai de cele ale minorităţilor se vorbeşte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Noa serbus.

    "Nenea Kelemen Hunor (dacă ne uităm la poză, merge şi "badea")" nici într-un caz pentru că l-am "romaniza". Au şi ei "bacsi" lor

    RăspundețiȘtergere
  4. Românizarea ar fi cea mai sigură cale de rezolvare a acestei probleme :)

    RăspundețiȘtergere