luni, 20 iunie 2011

Eurodeputatul Enciu către eurodeputatul Sogor: "Vorbeşte, bă, româneşte!"

    Europarlamentarul UDMR Sogor Csaba l-a reclamat preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, pe eurodeputatul PSD Ioan Enciu, în urma unui incident petrecut în Comisia de Libertăţi Civile (LIBE), când Enciu i-a strigat lui Sogor: "Vorbeşte, bă, româneşte". Incidentul a avut loc în Comisia de Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) din Parlamentul European, în timpul audierii miniştrilor ungari Navracsics Tibor şi Pinter Sandor - responsabili cu domeniile Administraţie Publică şi Justiţie, respectiv Interne - care au raportat despre activitatea preşedinţiei ungare a UE.
   "Am audiat reprezentanţii preşedinţiei ungare a Uniunii Europene. Noi, europarlamentarii, am avut ocazia să le punem întrebări celor doi miniştri şi să facem comentarii. Eu am vorbit în limba maghiară, iar domnul Enciu mi-a strigat din sală, deci nu la microfon, «Vorbeşte, bă, româneşte». Sigur că se asigură traducere. I-am zis domnului Enciu în limba română: «Când vom audia miniştrii noştri, vom vorbi în limba română». Acum, preşedinţia UE este asigurată de Ungaria, era normal să vorbesc în limba maghiară cu cei doi miniştri", a spus Sogor.
     "A fost ca şi cum în Congresul american cineva i-ar fi strigat lui Obama: «Bă, negrule»", a spus Sogor, precizând că, după incident, petrecut în 15 iunie, s-a adresat cu o plângere preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, cerându-i să ia măsuri conform procedurii, pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete.(gandul.info)
     Ce replică li se mai poate da udemeriştilor?
    Băieții ăștia sunt aleși pe listele unui "partid" din România şi se comportă ca reprezentanţi ai Ungariei... Se afişează cu steagul Ungariei la gât, vorbesc maghiara în cadrul unor instituţii naţionale şi internaţionale, au pretenţii de autonomie etnică (căreia îi spun, mascat, autonomie culturală sau economică) şi tot ei se irită când li se atrage atenţia că au depăşit nişte limite. Nu vreau să fiu interpretat că sunt xenofob, însă acţiunile şi declaraţiile udemeriştilor încalcă principiile statului de drept. Şi prietenii lor din arcul guvernamental tac... şi, ca să nu bată la ochi, mai simulează, uneori, anumite luări de poziţie. 
   Cuvinte precum "Vorbeşte româneşte" adresate unor reprezentanţi ai statului român sunt astăzi percepute ca nişte insulte.  
  

Un comentariu:

  1. Numai noi poporul roman suntem de vina! urmeaza apoi conducatorii actuali care se fac pres pentru a se mentine la guvernare. si iarasi poporul roman care nu-i in stare sa voteze o forta politica in masura sa faca guvernul far a cauta sprijin la ..dusmani

    RăspundețiȘtergere