luni, 30 iulie 2012

Președintele fără popor

      Update: Declarație proaspătă a președintelui reales prin neprezentare:
     "Trebuie să înţelegem că naţiunea română are 22 de milioane de cetăţeni, nu doar 7 milioane."

     "Dacă au înţeles lecţia pe care le-au dat-o românii, cei de la USL pot să-mi fie parteneri ".
    Această afirmație a fost făcută de Traian Băsescu, după ce 87,55% dintre românii participanți la vot (aproximativ 7,5 milioane)  au dorit demiterea lui. Obținând un scor rușinos pe fondul boicotului, el vine și susține că românii au dat o lecție USL-ului, nu sieși. Curat paradoxal! Acum este clar că, fără nicio jenă, va ține cu dinții de scaun, invocând patetic decizia Curții Constituționale care prevede necesitatea cvorumului de 50%+1. Și când te gândești că pentru atingerea acestui cvorum era nevoie de mai puțin de 4 % (din ultimele cifre avansate de BEC, prezența la vot a fost de 46,13%).
   Concluzia: În România de astăzi, votul nu mai contează, foarte importantă este neexercitarea votului. Asta da democrație! Stai acasă și câștigi! 

   P.S. Despre cifrele prezenței la referendum (Zoe Petre)

2 comentarii:

  1. mi se pare corecta decizia. daca vroiau sa il demita cu adevarat toti romanii, trebuiau sa iasa la vot... asa s-a vazut cei care au vrut cu adevarat sa il demita. restul s-au abtinut sunt mult mai multi decat cei care au votat da

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Punctul tău de vedere mi se pare corect... până la un punct. Restul care n-au votat nu fac parte toți din categoria celor care s-au abținut pentru a susține boicotul PDL-ului. Nu toți românii și-au dorit cu adevărat demiterea lui Băsescu, e clar, însă asta nu înseamnă că felul în care a jucat președintele suspendat e democratic, moral etc.

      Ștergere