vineri, 13 iulie 2012

Da sau ba Băsescu?

    Trecând peste cacofonia din titlul postării (am lăsat-o, căci sună bine), vă mărturisesc că am ezitat mult înainte de a scrie aceste rânduri. Nici nu vreau să vă plictisesc, deoarece cred că sunteți destul de obosiți de tot felul de publicații online, sondaje ș.a. pe tema suspendării președintelui Traian Băsescu. Nu intenţionez să dau verdicte, să fac previziuni sau să iau partea nimănui. Câteva lucruri sunt, însă, clare. Într-un context politic (național și internațional) destul de tensionat, românii sunt împărțiți, în linii mari, în trei clase: două extreme (băsiștii și useliștii, în termeni simpli) și o zonă de tampon (nehotărâții). Băsiștii "latră" la uselişti, iar aceştia ripostează pe măsură... Atacurile şi contraatacurile se desfăşoară cu sau fără argumente, oricum nu mai contează, căci am ajuns la un nivel la care toţi au convingeri (nu simple opinii). Inutil să mai aduci vreo dovadă în (de)favoarea vreunei tabere, căci nici bine nu ţi-ai terminat de susţinut punctul de vedere şi ceilalţi au şi sărit "cu baioneta". Simplii spectatori stau şi se uită cu lehamite, unii nu ştiu ce să mai creadă, alţii se lasă manipulaţi, câţiva renunţă definitiv să mai mediteze la jocurile politice care li se par absurde. 
    Există doar două soluţii: eşti cu Băsescu sau împotriva lui?

6 comentarii:

  1. În primul rând: bun venit! Nu te-am mai auzit de mult. :)
    Şi răspunsul: din păcate nici, nici.
    USL-ul, în numai câteva luni, s-a dovedit un fake, lucru încropit la repezeală, extrem de vulnerabil, bâlbâit, revanşard, dispus să-şi murdărească oricât botul de smântâna, e drept, insuficientă, la câtă foame deţine.
    În condiţiile astea, pe mine nu mă prind la vot.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ne regăsim, Irina :)
    "Nici, nici" nu prea funcționează ca variantă (teoretic vorbind). În cazul în care lumea nu se duce la vot, absenţa votului ar putea echivala cu lipsa cvorumului necesar şi, deci, cu un vot în favoarea lui Băsescu (deşi intenţia s-ar putea să nu fie aceasta). Aşadar, s-ar părea că soluţia "nici, nici" nu înseamnă lipsa alegerii a ceva sau a cuiva (desigur, pentru că ambele opţiuni ar fi nepotrivite), ci o alegere pe jumătate... fie ea şi nedorită. Balanţa se înclină într-o parte, orice am face (vot pro, vot contra sau lipsa votului), nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. no, bine..
    o să desenez un emoticon şi-o să pun ştampila pe el :)

    RăspundețiȘtergere
  4. :)
    Romanii cred ca daca merg la referendum aleg uselistii!
    :doh:
    cat de trogloditi putem fi?
    Mergem la vot pentru a lasa scaunul prezidential vacant.
    Apoi, cand se vor organiza alegeri, vom ALEGE pe cine dorim.
    Romanii au inteles ca daca merg la referendum aleg intre Basescu si USL!
    Inimaginabili suntem!

    RăspundețiȘtergere