marți, 16 noiembrie 2010

Alin Popoviciu - un deputat PDL lipsit de bun-simţ


    ● Gânduri de început - Ignoranţa pedelistului:
    Credeam că pedeliștii au încetat să mă surprindă cu ignoranța lor.  Mă obişnuisem de acum cu discursul "pe dos" al portocaliilor în care negrul devine alb, iar "pixelul albastru" este cauzat de Dinu Patriciu, de Sorin Ovidiu Vântu sau de Ion Iliescu. Ca să nu o mai lungim, prăbuşirea economică nu e vina PDL-ului, ea a fost şi este determinată de opoziţia potrivnică "interesului naţional", de mineriade şi, nu în ultimul rând,  de mogulii neruşinaţi care manipulează cu impertinenţă neştiutorul "popor". În fiecare seară, la dezbaterile televizate, avem ocazia de a auzi măcar una dintre aceste teme, nu? Singura problemă ar rămâne ordinea în care ele apar.Totuşi, iată că astăzi am încercat o nouă senzaţie, am auzit nişte replici pedeliste care ne-au demonstrat că nesimţirea nu are limite.


    ● Alin Augustin Florin Popoviciu - un nume predestinat: 
   Înainte de toate, nu putem să nu observăm complexitatea antroponimică. Individualitatea acestei fiinţe pedeliste e atât de nuanţată, încât abia reuşesc să o cuprindă "concomitent" trei prenume: Alin + Augustin + Florin. Nu mai comentăm numele de familie Popoviciu care pare a fi un substantiv propriu compus din două elemente lingvistice, dintre care unul este "viciu". Oricum, am făcut aceste precizări numai cu intenţia de a contura importanţa numelui în formarea unei personalităţi.
     ● Popoviciu - culmea nesimţirii: 
     Să privim mai întâi filmuleţul cu replicile înţeleptului pedelist Alin Augustin Florin Popoviciu:
      Ia să vedem ce a spus domnul Popoviciu în această seară, etalându-şi perspicacitatea puerilă:
"Cei care în momentul de faţă au, cum spuneţi dumneavoastră, 471 sau 500 de lei, care oricum este foarte puţin... Vreau să vă spun un lucru: li s-a tăiat 25% din salar. Credeţi că cu acel 25% în plus acei oameni au trăit cu mult mai bine înainte de această tăiere salarială?"
Bun. Aceasta este marea întrebare la care toţi invitaţii au reacţionat brusc, motiv pentru care domnul Popoviciu a ţinut să aducă unele nuanţări pe care le vom cita, pentru a nu fi suspectaţi de rea intenţie, de o decontextualizare a replicilor: "Când această ţară a avut o creştere de 8 %, între 2006 şi 2008, salariul dumneavoatră nu vi se pare că ar fi trebuit să fie mai mare? Şi să fie poate la 9 milioane şi în momentul de faţă să aveţi 7 milioane cu care să vă descurcaţi?"   
     Ce a spus deci domnul Popoviciu? Care este principiul dezechilibrat al gândirii sale? Nimic mai simplu: Mă, poporule, nu ne înjura pe noi, PDL-ul, că acuma ai 5 milioane după ce ţi-am tăiat 25 %, căci noi am făcut-o pentru interesul naţional, înjură-i pe cei care au guvernat între 2006 şi 2008 că nu ţi-au dat salariu mai mare. Dacă acum aveai salariu mai mare, după tăierea noastră, îţi rămânea mai mult. Clar? Încheiem cu celebra formulare pedelistă aparţinând marelui prim-ministru Boc: "Se execută, nu se discută." Aţi înțeles, mă?

3 comentarii:

  1. Stau cateodata cand il vad pe acest individ (nu poate fi numit om) si ma intreb: cat poate fi de nesimtit si de idiot cineva? Ma intreb oare ce-i trece prin cap unuia ca asta? Asta nu se uita niciodata intr-o oglinda, sa se intrebe cateodata oare ce gandesc oamenii despre mine? Jalnic om!

    RăspundețiȘtergere
  2. cu nici un partid sau personaj politic nu-mi este rusine.toti sunt o apa si un pamant

    RăspundețiȘtergere
  3. brovo ba aline, tu esti cel mai tare, ce bine ca existi sa vada si romanu' cum arata dezamagirea si nerusinarea, tu esti foarte inteligent cand te vad imi vine sa imi dau cu ciocan' in c****. pacat ca nu se da premuiul nobel pt. prostie si nerusinare ca tu nu ai rival...poza ai cu gogosile este edificatoare...pofta buna, d-le neam prost.

    RăspundețiȘtergere