duminică, 23 februarie 2014

Când doi se ceartă, ... cine pierde?

(sursa fotografiei: http://www.romaniamama.ro/)
    Pe Mediafax.ro, apare următorul titlu:

Ponta: Problema USL nu mai poate fi rezolvată de doi oameni/ Antonescu: Opţiunea lui Ponta e clară, vom convoca DP marţi pentru a decide IEŞIREA din Guvern. (23.02.2014)

   Conform cunoscutului proverb, când doi se ceartă, al treilea câștigă. Desigur, Băsescu va câștiga fără discuție în urma conflictului fără soluție politică (dorită) dintre Antonescu și Ponta. Problema este dacă USL-ul își dă seama că are numai de pierdut din cauza ruperii sale. Din câte se pare, nu! 
    La o primă vedere (care de multe ori este și cea mai clară), Antonescu ar dori ieșirea de la guvernare, prin propunerea lui Klaus Jonannis pentru cele două funcții-pachet: ministru de interne și vicepremier. Lui Ponta se pare că îi convine această situație, căci presiunile din partidul său își vor găsi în sfârșit răsuflarea. Problema este că, în urma acestui joc politic (profitabil doar în aparență pentru cele două tabere), există un pierzător și un câștigător. 
   Pierzătorul este indiscutabil electoratul USL, care se vede fără obiectul votului și fără vreo motivație pentru a mai vota vreodată. Prin extensie, pierzătorul în sine sunt partidele PSD și PNL.
    Câștigătorul (fără vreo luptă directă) este pachetul T.B. + PMP, nu?


Un comentariu: