marți, 11 decembrie 2012

Fără scaune... la cap   Arhitecţii caută soluţii pentru suplimentarea numărului de scaune în Parlament

   O şedinţă de urgenţă a fost convocată la Palatul Parlamentului marţi, pentru discutarea unei probleme stringente care a apărut după alegeri: în sala de plen şi în care se desfăşoară şedinţele Senatului nu sunt suficiente scaune pentru aleşi. Noul parlament va avea 80 de aleşi în plus. (rtv.net)

sursa imaginii: http://badorgood.com
   Nici bine nu s-au terminat alegerile că a și apărut o problemă inedită: avem parlamentari, dar ducem lipsă de scaune. Eu zic să-i ajutăm cu două-trei soluții ca să nu intre în panică:
1. În zilele pare, să meargă în sală politicienii de la putere, în zilele impare, cei din opoziție. Oricum, în contextul actual, opoziția va fi simplă prezență fără vreo influență semnificativă. Problema va rămâne să nu fie USL-ul o absență continuă.
2. Să se facă un tabel nominal, un program riguros, pe zile și ore, cu:
- politicienii care sunt interesați de aspectele dezbătute;
- politicienii care vor să se plimbe pe holuri;
- politicienii care preferă să stea mai mult la wc;
- politicienii care nu pot renunța la beneficiile somnului în timpul serviciului etc.
  În funcție de aceste categorii, se vor stabili exact intervalele orare ale accesului politicienilor în sală. Scaunele vor fi, astfel, eficient utilizate.
3. Să stea unul în poala altuia. În condițiile în care femeile din politică sunt puține, politicienii vor trebui să se descurce singuri și să stabilească cu exactitate de la început cine stă pe scaun și cine are privilegiul de a fi ținut în poală.
4. Să stea, cu rândul, la balcoane. În aceste condiții, ar trebui făcute fișele psihologice ale aleșilor pentru a-i identifica  din timp pe politicienii care se cred Batman sau Superman. În plus, în regulamentul Parlamentului, va trebui trecut faptul că cei care vor la balcoane vor avea obligația de a se dota cu binocluri pentru a observa semnele șefilor grupurilor parlamentare.

   Ar mai fi o serie de măsuri posibile pentru a rezolva problema scaunelor din Parlamentul României, dar să-i lăsăm să se descurce și singuri, căci aleșii ar trebui să fie cu scaun la cap.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu