marți, 17 aprilie 2012

Sorin Blejnar, demis şi nu prea

(sursa imaginii: dcnews.ro)  
    Ştire de ultimă oră: Sorin Blejnar, şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), a fost revocat din funcţie după ce nu a reuşit să adune 2 miliarde de euro la buget prin reducerea evaziunii fiscale. Blejnar a fost numit însă la conducerea Direcţiei de Control al Marilor Averi, structură care se va înfiinţa în curând (jurnalul.ro).

(sursa imaginii: anditopala.ro)   

  O demitere ca în basme:  Harap-Alb (Blejnar, în variantă modernă) nu a reuşit să ducă la îndeplinire proba spânului (Mihai Răzvan Ungureanu, în aceeaşi variantă modernă). Amu, cică spânul i-a cerut feciorului de crai să-i aducă mult râvnitele sălăţi (venituri la buget de 1,5 % din PIB) din Grădina Ursului (supranumit coruptul, în zilele noastre). Şi cum Ursul fu mai tare decât feciorul, spânul se supără pe acesta şi îl demise.

  O soluţie ca în zilele noastre: Blejnar este demis dintr-o parte şi numit în alta. De altfel, convenabil pentru ambele părţi: Mihai Răzvan Ungureanu mai scapă de o pată de pe imaginea proaspătului guvern, Blejnar pleacă, dar rămâne şef.

2 comentarii:

  1. acum se poate revanşa :) plus că sălăţile astea noi 's mult mai grase!

    RăspundețiȘtergere