joi, 12 ianuarie 2012

Ala, bala, Ciuhodaru

Știrea momentului:

Ministrul Sănătății, Ladislau Ritli, l-a eliberat pe Tudor Ciuhodaru din funcția de consilier onorific, au declarat pentru HotNews surse guvernamentale. Ciuhodaru fusese numit în funcție marți, în contextul scandalului legat de demisia lui Raed Arafat din funcția de subsecretar de stat la Ministerul Sănătății.


UDMR-ul reacționează cu întârziere la anormala și penibila numire a lui Ciuhodaru în funcția de consilier onorific. Ladislau Ritli și-a dat seama că este, totuși, ministru și că are niște prerogative. Drept este că, de ceva vreme, prerogativele diferiților miniștri au fost preluate de președinte sau de umbra sa, premierul. Însă udemeriștii au și ei orgoliul lor, nu? Prin decizia lui Ritli, ei încearcă să iasă, pe cât posibil, din scandalul demisiei lui Arafat, lăsând să se înțeleagă că nu vor să-și asume în totalitate noua lege a sănătății.
Un lucru este sigur, deciziile politice actuale sunt haotice, lipsite de orice viziune. Sunt inventate funcții (consilier onorific) pentru ocolirea incompatibilităților, numirile în funcții sunt pripite... Cine încearcă să profite de această situație? Oportuniștii de felul lui Tudor Ciuhodaru care, pentru o funcție, uită de orice principiu. Traseul său politic ne spune multe: fost membru al Partidului Conservator, el a trecut la UNPR în urma neînțelegerilor cu liderii PC și este deputat în cadrul circumscripției Iași. 
De această dată, Ciuhodaru a ajuns într-o ipostază ridicolă. Nici bine nu și-a dat demisia Arafat și el s-a și dus cu CV-ul la președinție ca să-l înlocuiască. Apoi, văzându-se mare șef, a încercat să-și aducă oameni în "echipă" (Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi), fără a-l înştiinţa şi pe ministrul Ritli. Vorba aia, semnătura premierului este suficientă.  După două zile, astăzi, este dat afară. Ala, bala, Ciuhodaru...

Un comentariu: