marți, 29 noiembrie 2011

Roberta Anastase despre ilegalitățile parlamentarilor?!

    La Realitatea TV, orice este posibil...
    Astăzi, pe la ora 20, a fost abordat subiectul - deja inactual - cu parlamentarii care votează la două mâini. Și cine este chemat să dezbată pe marginea ilegalităților? Personajul cel mai puțin în măsură să abordeze chestiunea în cauză, adică președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, cea care a fost implicată în marele scandal al fraudării legii pensiilor.
   Desigur, la suprafață, Roberta Anastase susține sancționarea celor care votează la mai multe cartele (de parcă ar mai crede cineva astfel de povești), însă ține să sublinieze următoarele idei splendide:

    Transriu mai jos secvența:
   "Sunt parlamentari care au greșit, dar au fost prezenți. E foarte important de atras atenția asupra faptului că absența parlamentarilor de la lucrările plenului este una consistentă. Și-atunci, cred că aceste gesturi făcute din solidaritate pentru colegii care lipsesc nu vor mai fi făcute de cei care își fac treaba și vin la parlament. Să nu uităm că avem o sesizare la Comisia Juridică în ceea ce-l privește de ex. pe domnul Victor Ponta.  Și există imaginile cu Victor Ponta la Cotroceni și-n același timp votul electronic din Camera Deputaților, la aceeași oră, în aceeași secundă care demonstra că în locul dumnealui vota cineva. Gestul acesta este un gest de responsabilitate."
  Ce ne spune preşedintele Camerei Deputaţilor?
  1. Mai bine eşti prezent şi furi (ca politicienii filmaţi, din PDL), decât să fii absent şi să furi (ca Victo Ponta).
  2. Votul la două mâini este un gest de solidaritate faţă de colegii care lipsesc.
  3. Există imagini cu Victor Ponta al cărui vot apare în ciuda absenţei sale. Totuşi, nu există imagini şi cu Roberta Anastase care numără greşit voturile?

2 comentarii: